Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žlučníková svíčková

1. 7. 2011

1 porce

80 g hovězího, nebo vepřového masa, 40g mrkve, 10g celeru, 15g hladké mouky, sůl.

- maso osolíme, opečeme na sucho na teflonové pánvi, podlijeme vodou a dáme dusit. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Po změknutí maso vyjmeme, vývar a zeleninu rozmixujeme, zahustíme na sucho opraženou moukou a necháme povařit. Maso vrátíme zpět do omáčky.

- jako přílohy jsou možné těstoviny, rýže, houskový knedlík nekynutý

 

 

Nedietní

-  vrátíme maso zpět do již hotové omáčky, rozdělíme jí na část pro žlučníkáře a část pro nedietáře. Hrnec s částí pro nedietáře přivedeme k varu, přidáme lžíci octa, a za stálého míchání vlijeme 1 šlehačku na vaření, mícháme dokud se znovu neukážou bublinky, můžeme dochutit citronem.

 
 

 

Portrét



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2017 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 122821
Měsíc: 1417
Den: 32

 
 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA