Žlučníková svíčková
1 porce
80 g hovězího, nebo vepřového masa, 40g mrkve, 10g celeru, 15g hladké mouky, sůl.
- maso osolíme, opečeme na sucho na teflonové pánvi, podlijeme vodou a dáme dusit. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Po změknutí maso vyjmeme, vývar a zeleninu rozmixujeme, zahustíme na sucho opraženou moukou a necháme povařit. Maso vrátíme zpět do omáčky.
- jako přílohy jsou možné těstoviny, rýže, houskový knedlík nekynutý
Nedietní
- vrátíme maso zpět do již hotové omáčky, rozdělíme jí na část pro žlučníkáře a část pro nedietáře. Hrnec s částí pro nedietáře přivedeme k varu, přidáme lžíci octa, a za stálého míchání vlijeme 1 šlehačku na vaření, mícháme dokud se znovu neukážou bublinky, můžeme dochutit citronem.