Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky

1. 7. 2011

Dietní

(1 osoba)

50g libového mletého hovězího masa, 50g libového vepřového masa, 2g strouhanky, 1 bílek, půlka den staré housky namočená ve vodě, majoránka, sůl

- všechny ingredience dohromady smícháme a uděláme válečky (pro falešné čevapčiči), nebo karbanátky. Péct je můžeme na vodě na pánvi, nebo v troubě podlité troškou vody. Před podáváním na hotové maso dáme malý kousek másla.

 

****

Klasické

(1 osoba)

150 g směsi mletého masa (můžeme použít stejnou jako u diety), 10g strouhanky, sůl, pepř, koření na mleté maso, další koření dle vlastní chuti, jedna malá osmažená cibule, houska namočená v mléce, 10g tvrdého sýru

- Osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, vyjmeme z pánve a přidáme ke všem ingrediencím do mísy a propracujeme, zahustíme strouhankou, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a vytvarujeme karbanátky (možno pro lepší tvar obalit v trošce strouhanky) a upečeme na oleji na pánvi.

 

Dietní přílohy:

Kaše - brambory, nízkotučné mléko, sůl

Brambory - ozdobené petrželkou, nebo pažitkou, malý kousek másla

Zavařovaná červená řepa, dušená mrkev

 

Pozn.

Kousek tvrdého sýru je možné přidat též do dietních karbanátků,  vyvarujte se ovšem cibule, pepře, koření a mléka (mléka bude dost na trávení v kaši)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2017 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 125034
Měsíc: 1198
Den: 48

 
 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA